martes, 19 de mayo de 2015

C. METODOLOGIA/Com ho hem fet?

C.1 Relació i documentació del procés de l’exercici: esbossos, proves, fotos que documentin els passos seguits fins arribar al resultat final, ,etc. Relació de les pautes pactades pel grup en l’enfocament de l’exercici.

Per construir el nostre projecte primer de tot vam decidir com col·locaríem tots els elements. La nostra primera idea va ser que l’arbre subjectés la bola del món, però després de parlar-ho amb la mestra i discutir-ho entre nosaltres, vam veure que, a cop d’ull, tenia més sentit que fos la bola la base de la qual sortís l’arbre. Després, quan ja havíem començat a construir l’obra, se’ns va acudir la idea de que seria interessant que nosaltres també hi apareguéssim.

Ell primer que vam fer va ser construir el tronc de l’arbre amb les pinces, l’objecte principal que, com a condició, havia d’aparèixer a l’obra. Durant la següent sessió ens vam dedicar a pintar el tronc, per una banda i a construir la bola del món per altra. Per fer-ho, vam fer paper matxé amb aigua, cola i paper de diari i vam cobrir una pilota inflable què representaria el globus terraqüi, tot eixugant-ho amb un assecador. El dia següent, quan ja es va haver assecat per complet, vam enganxar els continents, fets a partir de paper de seda marró perquè quedessin amb relleu. Pel que fa l’arbre, van anar a recollir branques d’arbres de veritat i els vam posar dins el tronc sobresortint. Després, vam fer amb papers de colors petites boletes i les vam enganxar amb silicona calenta per representar les fulles i els fruits. A més, perquè la bola no rodolés, vam enganxar-la amb silicona sobre una rajola. Vam decidir, però, que l’arbre no l’enganxaríem sobre la bola ja que amb el pes podria trencar-se.

Finalment, vam construir, també amb pinces, els nostres “avatars”, és a dir a nosaltres mateixos, i ens vam posar o bé sobre el món o bé sobre l’arbre fent allò que ens agrada fer a la natura. La Sofia feia surf, la Laura cantava, la Victòria feia submarinisme, en Genís paracaigudisme i la Marta corda fluixa.
És important destacar també que vam elaborar un vídeo per donar encara més èmfasi tant a la nostra idea del respecte i l’amor de la natura, com per mostrar l’ambient i la feina feta al llarg de les diferents sessions. 

Fotos del procés























No hay comentarios:

Publicar un comentario